2010. május 5., szerda

Paua - kezdő és gyakorló háziasszonyoknak

1. Végy néhány feketelábú-pauát (Black-foot Paua)
De ne is inkább vegyél neoprénruhát, búvárszeműveget, meg a speciális sziklárolpaualeszedő kést és szedjél párat (szigorúan 12 cm fölött maximum 10db-ot/nap)

2. Határozott mozdulattal,  szabadítsd meg a házuktól őket (közben magadat erősítve mondogasd: gyerekek "az élet nem habostorta")


3. Az utolsó próbatétel: aképeken lévő érdekes fa eszköz funkciója ugyan az mint a hús klopfolóé, és nagyjából úgy is kell használni. A Paua nem hasonlít más kagylókra abban, hogy egyáltalán nem lágy-nyúlós-ragadós a húsa, hanem olyan mint egy nagydarab nyers marhahús. Ezért sütés előtt puhára kell kalapálni... hajrá!


Ezek után már csak meg kell sütni lisztben megforgatva, kevés vajon, só, bors és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése