2009. december 23., szerda

December 22. kedd

 Ma reggelre szinte teljesen elállt a szél, tegnapról viszont maradtak még jó nagy hullámok a vízen, úgyhogy ma azt gyakoroltuk Zsolttal, hogy hogyan kell elmenni két szikla vagy zátony között nagy hullámverésben borulás nélkül. :) Néhány nagy hullám után kisebbek jönnek, mindig ki kell várni a megfelelő pillanatot, és akkor átevezni. Egész ügyesek voltunk. Be kell vallanom, hogy Zsolt ügyesebb itt a tengeren, mint én, ha már tudna angolul, neki kellene vezetnie a túrákat, nekem meg keresni valami síkvizet. :)  Karitane Beach-en pedig kipróbáltuk, hogy milyen a nagy hullámokkal kivitetni magunkat a partig, ez is jól ment, nagyon élveztük. Én azt, hogy nem borultam be, Zsolt meg csak úgy a hullámokat…. :-)

Mielőtt kikötöttünk volna, Zsolt szedett egy csomó fekete kagylót (itt: blue mussel), amit aztán Allan-nel megfőztek,


és az volt a vacsi. :) Allan mondta is, hogy itt aztán senki sem hal éhen, van rengeteg kaja a tengerben, csak ki kell fogni.
Azt is megtudtuk, hogy ezt a jó kis fekete kagylót, amit mi Horvátországban úgy szeretünk enni, az új-zélandiak lefitymálják, mert nekik van sokkal finomabb green mussel-jük, ami ráadásul  nagyobb is, mint fekete tesója.

Emese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése