2009. december 28., hétfő

Peca és a sirályok

Allan halász ember ezért, ha épp nem halászik a hajójával (Sea Slave), mert mondjuk karácsony van, akkor embereket visz ki pecázni a tengerre. Jönnek az emberek, kapnak pecabotot, kiviszi őket Allan egy jó helyre (van itt rossz hely?) aztán, pár óra múlva hazajönnek, a hajón megpucolják a zsákmányt és hazaviszik. Csak a hajókázásért kell fizetniük a halért nem. Ugyan is az itt ingyen van. Új-Zélandon csak az édesvizekre kell horgászengedély a tengerre nem. Ez azt jelenti, hogy bárki veheti a botját és bárhol horgászhat a tengeren.
A napi megengedett mennyiség 30 db hal!!! (csak a méretre van előírás, lásd jobbra)A mai zsákmány kb 50kg Blue Cod és Sea Perch volt, ez az egy ember által  kifogható mennyiséget sem érte el...
Ehhez még az is
hozzátartozik, hogy nem nagy tudomány itt a tengeri horgászat. Fogod a botot ráteszel egy darab ólmot, egy-két nagyobb horgot, arra haldarabokat és bedobod. Aztán várod, hogy rángassa  a hal. És úgy tűnik rángatja,mert a fenti mennyiséget 3 óra alatt fogták 4 bottal.(Brezi, SzabóTibi remélem ezután mostmár biztos jöttök...:)

És itt érdemes szólni a sirályokról is, mert ahol halászhajó van, sirály is van rengeteg. Megtanulták, hogy a hazatérő halászhajón előbb-utóbb halpucolás lesz! Kétféle van főleg, a kisebb (35cm)és rámenősebb Red-billed Gull (vörös csőrű, bár a lába is vörös), és a nagyobb (60cm) Black-backed Gull(fekete hátú).

Zsolt

1 megjegyzés:

  1. Lehet,hogy idén már többet nem tudunk beszélgetni egymással,nálatok nemsoká már újév lesz!
    sok-sok puszit küldünk nektek!!!:-)

    VálaszTörlés