2009. december 23., szerda

nem mindennapi dolgok

Nekünk nem az, ha két nappal ezelőtt, kajakozásból hazafele szedünk fekete kagylót (ami amúgy Mussel és kék) és megpároljuk ebédre. Allan mondta, hogy mielőtt meg ennénk nézzük meg, nincs e benne rák?! Merthogy némelyikbe él egy kb fél cm-es rák ( valamilyen crab) ami keserű... Benn él a kagylóban, nem nagyon lát,és azt eszi amit a kagyló. Oda rakja a tojásait (ikráit, petéit?) is. A képen szereplő kis rák sajnos már megpárolódott a rajta látható kis tojásokkal együtt....



Aztán ma meg épp a torkolatban jártunk apálykor, ilyenkor ott alig van víz és lapátolni lehet a kagylót. Nem a Mussel-t hanem a Cockle-t. ez olyan nem túl nagy klasszikus kagylóforma és fehér. Szedtünk és ettünk megint csak párolva tésztával. Otthon ugye a harminc egynéhány kagylónak a héját kitennénk a könyvespolcra, fűznénk nyakláncot meg osztogatnánk a legjobb barátoknak itt meg megy a komposztra... De az íze jó volt!
Zsolt

1 megjegyzés: