
Nekünk nem az, ha két nappal ezelőtt, kajakozásból hazafele szedünk fekete kagylót (ami amúgy Mussel és kék) és megpároljuk ebédre. Allan mondta, hogy mielőtt meg ennénk nézzük meg, nincs e benne rák?! Merthogy némelyikbe él egy kb fél cm-es rák ( valamilyen crab) ami keserű... Benn él a kagylóban, nem nagyon lát,és azt eszi amit a kagyló. Oda rakja a tojásait (ikráit, petéit?) is. A képen szereplő kis rák sajnos már megpárolódott a rajta látható kis tojásokkal együtt....

Aztán ma meg épp a torkolatban jártunk apálykor, ilyenkor ott alig van víz és lapátolni lehet a kagylót. Nem a Mussel-t hanem a Cockle-t. ez olyan nem túl nagy klasszikus kagylóforma és fehér. Szedtünk és ettünk megint csak párolva tésztával. Otthon ugye a harminc egynéhány kagylónak a héját kitennénk a könyvespolcra, fűznénk nyakláncot meg osztogatnánk a legjobb barátoknak itt meg megy a komposztra... De az íze jó volt!
Zsolt
Hasonlít a jó kis derelyénkre... :)
VálaszTörlés